....:::: Sjetlost Vjere ::::....
 Kaseta koja mi je unistila zivot - Forum
[ Updated threads · New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Za Sestre » Zanimljivi događaji » Kaseta koja mi je unistila zivot
Kaseta koja mi je unistila zivot
Mladi-MuslimanDatum: Petak, 18-Sep-2009, 11:11 PM | Poruke # 1
Super Level 10
Grupa: Super Administrator
Poruka: 419
Status: Offline
Djevojka u dobi fakultetskog obrazovanja, imala je tri sestre od kojih je jedna pohadjala srednju školu a druge dvije osnovnu. Njihov babo je bio trgovac i trudio se da ih opskrbi potrebnim stvarima za život. Ova djevojka je bila marljiva i veoma se trudila u svome obrazovanju tako da je bila dobro poznata po svome ahlaku i odgoju. Sve njene prijateljice su je voljele i željele što više biti u njenome društvu.
Evo njene gorke price,a vi pouku izvucite:

“Jednoga dana izašla sam na vrata fakulteta i ugledala mladica kako stoji ispred mene i gleda u mene kao da me poznaje. Nisam obratila pažnju na njega. Išao je za mnom i tiho mi govorio rijeci kao što su – ljepotice…sanjam da se oženim tobom, pa poznajem te godinama i pratim te i uvjeren sam u tvoj ahlak i odgoj.

Požurila sam, ta niko mi se prije nije ovako obracao. Cijelu tu noc nisam mogla zaspati od nekoga straha i brige.

Drugog dana opet nakon izlaska nalazim ga kako me ceka kod vrata fakulteta i smije se. Završilo se ovo sa slanjem pisma. Bacio mi ga je kod vrata a ja sam bila sva uplašena. Otvorila sam ga i pronašla da je bio pun ljubavnih rijeci i tamo je pisalo i izvinjenje za ono što mi je ucinio do sada na mome putu.

Zazvonio je telefon,uzela sam slušalicu i bio je to ponovo on. Obasipao me ljubavnim i nježnim rijecima pitajuci me da li sam procitala pismo ili ne.

Rekla sam mu: 'Ako se ne opametiš, reci cu mojima i teško ti se!' Nakon nekoliko sati nazvao je ponovo. Govorio mi je kako želi da se sa mnom oženi i da se smiri i živi miran život. Kako ce mi ispuniti sve želje, kako je on jedini koji je ostao u životu od svoje porodice, itd.

Popustilo mi je srce i pocela sam da mu vjerujem. Da se sa njim dopisujem i razgovaram na telefon. Pocela sam ocekivati kada ce me nazvati. Kada bi izlazila sa fakulteta cekala sam necu li ga ugledati i tako toga dana izadjem i ugledam ga pred sobom. Obradovala sam se. Poceli smo izlaziti u grad u njegovim kolima i obilaziti cijeli grad. Osjecala sam neku lagodnost sa njim a posebno bi me radovalo kada bi mi govorio da cu biti njegova jedina supruga oko koje ce se savijati nježnost i sreca. Kada bi mi rekao – ti si moja princeza, tijelo bi mi se treslo i osjecala sam da cu poletjeti, sve do jednoga dana kada je izrekao crne namjere… Uništio mi je život i zapecatio moju sudbinu i osramotio me pred primjernima.

Izašla sam sa njim kao po obicaju kada ugledah da me vozi prema prostrtom stanu. Ušli smo i sjeli a zaboravila sam na vjeru koja me ucila ahlaku i rijecima Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem:’ Kada se osame muškarac i žena šejtan im je treci.’

Ali šejtan mi je zagospodario srcem i popunio ga rijecima ovoga mladica. Poceo je gledati u mene i ja sam pocela gledati u njega i približili smo se džehennemskoj vatri…nisam osjetila ništa do da sam ophrljena od strane ovoga mladica i tako sam izgubila najcasnije što sam imala…ustala sam kao luda! Šta sam sa sobom ucinila!?

- 'Ne boj se, ti si moja supruga.'

- 'Kako cu ti biti supruga a ti nisi potpisao ugovor sa mnom?'

- 'Napravit cemo ugovor ubrzo.'

Otišla sam kuci slomljena. O Bože, šta me spopalo? Ucinila sam nepravdu sama sebi i pocela sam da placem žalosnim i gorkim placem. Napustila sam obrazovanje. Niko iz moje porodice nije znao šta mi se desilo a ja sam se nadala da ce me oženiti zbog njegova obecanja. Prolazio je gorki dan za danom a svaki teži od planine.

Zazvonio je telefon a on se javlja, izgleda po šumu iz daljine. Rekao mi je: ’Želim razgovarati sa tobom o necemu važnom.’ Obradovala sam se misleci da su pripreme oko vjencanja ‘nešto važno’.

Sreli smo se, licem mu je vladao oblak hladnoce i prije svega rece mi:’ Ne razmišljaj o vjencanju nikada! Živjet cemo slobodno bez vjencanja.’

Skocila sam i opalila sam mu šamar dok mu nisu zle iskre pocele sijevati iz ociju. ‘- Mislila sam da ceš popraviti grešku koju si mi nanio vjencanjem ali sam pronašla da si ti propalica bez odgoja i ahlaka!’ Izašla sam iz auta žureci i placuci.

Rekao mi je da sacekam i ugledala sam da u ruci drži video kasetu.’-Zapecatit cu te ovom kasetom’ rece mi. ’ Šta je na njoj?’- pitala sam.

Pozvao me da zajedno pogledamo šta je na njoj rekavši mi da je to za mene veliko iznenadjenje i otišla sam…

‘Šta si uradio, pokvarenjace!?’

‘Skrivena kamera je sve snimala šta smo cinili i ovo ce biti moje oružje da te uništim osim ako se budeš pokoravala.’ Pocela sam vrištati i plakati jer stvar nije više u mojim rukama.

Slao me od muškarca do muškarca i primao novac za to. Strovalila sam se u provaliju. Moja porodica još ništa nije znala i imali su u mene potpuno povjerenje.

Kaseta se proširila i tako došla do ruku moga amidžica i stvar je dostigla kulminaciju. Saznao je za to moj otac i cijela porodica i proculo se u najudaljenije krajeve naše zemlje. Pala je nesrecna gorka strelica na našu kucu pa sam morala pobjeci od kuce i sakriti se od pogleda saznavši da su mi roditelji otputovali u drugu zemlju a sramota je takodje išla za njima. Na sijelima se o tome pricalo dok se kaseta prenosila i na drugi narod.

A svemu tome je kriv taj mladic! Bila sam bespomocna jer se kaseta širila. Ništio je djevojke u cvijetu mladosti.

Poželjela sam da mu se osvetim i tako jednom je ušao kod mene u stanju jakog neznanja prilikom konzumiranja alkohola… ubila sam Iblisa u ljudskom obliku.

Napisala sam ovu pricu da bude pouka svim djevojkama koje ceznu za lijepim rijecima ili pismima punim ljubavi. cuvajte se telefona o vršnjakinje moje!

O vi djevojke, postavila sam pred vas sliku svoga života koji se završio gorcinom prije nego je i poceo rušeci ugled i srecu ne samo sebi vec i svojoj porodici. A moj babo, koji je umro sa svojim bolom, govorio je prije smrti: ’Hasbijallahu ve ni’mel vekil (Dovoljan mi je Allah i divan li je On zaštitnik). Ljut sam na tebe sve do Sudnjega Dana!’

A šta ima teže od ovih ocevih rijeci!!

Treba li još šta ovdje dodavati na ovu pricu? Roditelji, sestre, braco... Ova prica je svima vama, Svako neka nadje svoj udio. Ko ono rece da nije u redu u islamu to što se muškarci i žene ne smiju miješati i osamljivati? Pa ko se to usudi reci – neka ga ceka propast.

“Zlo koje vas zadesi zbog vaših ruku je, a dobro koje vas zadesi od Allaha je.”

 
Forum » Za Sestre » Zanimljivi događaji » Kaseta koja mi je unistila zivot
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:


Copyright @Svjetlost-Vjere © 2024