HomeSign UpLog In ....:::: Sjetlost Vjere ::::.... Subota, 23-Jun-2018, 8:24 PM
  Hidzab je moj izbor - Forum Welcome Musafir | RSS

[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Za Sestre » Zanimljivi događaji » Hidzab je moj izbor
Hidzab je moj izbor
Mladi-MuslimanDatum: Nedelja, 13-Sep-2009, 11:09 PM | Poruke # 1
Super Level 10
Grupa: Super Administrator
Poruka: 419
Status: Offline
Ovo je reagovanje jedne sestre muslimanke, bivse krscanke, na jedan clanak u svedskim novinama "Extra Östergötland". Procitala sam jedan clanak, u jednom od prijasnjih brojeva vasih novina, u kojem je pisano o hidzabu i o tome kako su to ljubomorni muskarci -muslimani izmislili. Ja sam muslimanka oko 5,5 godina i to je bio moj izbor, niciji drugi. Jednu stvar koju, izgleda, mnogi ne mogu da razumiju jeste...

da covjek ne moze biti musliman ako ne vjeruje u Boga, poslanike i da je Muhammed ( Allah swt mu podario najbolje mjesto u dzennetu) Boziji Poslanik. Ako inasn ne vjeruje u to srcem, pa to je Allahu poznato. Ne znam zasto si ti, koji si napisao ovaj tekst o hidzabu, uopste pisao o necemu o cemu nemas znanja. Da pridjes jednoj muslimanki i da je pitas da li je bila natjerana da stavi hidzab, ja ti garantujem da bi dobio negativan odgovor.

Ja, sama, nosim hidzab i to je moj izbor i moje pravo! Niko me nije natjerao na nesto, ja sam muslimanka zato sto ja to zelim biti. Bog upucuje koga On hoce, to je to. Moje pitanje tebi je: "Smatras li da se i casne sestre pokrivaju zato sto su ih ljubomorni muskarci natjerali na to?!" Kao sto je tvoj izbor da pokazujes svoju kosu, tako je moj izbor da pokrivam svoju, zar ne?

Zaista zelim da vi, koji imate uske poglede, razmislite prije nego date izjave o necemu sto ne poznajete i nemate znanja. Ja sam jako ponosna sto sam muslimanka i jako sam ponosna sto nosim hidzab.

 
Forum » Za Sestre » Zanimljivi događaji » Hidzab je moj izbor
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

 

Copyright @Svjetlost-Vjere © 2018
Free website builderuCoz